Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Wat doet Eva?

Coöperatie Eva is in januari 2018 officieel opgericht door Esther en Laura. Het is een sociale coöperatie, met een eigen KvK. Doordat de leden van Coöperatie Eva gebruik mogen maken van het kvk nummer van de coöperatie, wordt de stap kleiner naar zelfstandig ondernemerschap.

Uit recent onderzoek van het CBS blijkt dat hoe langer mensen in de bijstand zitten – en dit geldt in principe ook voor mensen in de WW of met een andere uitkering – hoe meer zij vinden dat ze niet meer kunnen werken. Daarom willen wij als Coöperatie Eva onze krachten bundelen en samenwerken aan een succesvolle onderneming.

Sociale Coöperatie

Vaak is de overgang van de bijstand naar een eigen onderneming te groot en hebben mensen niet het benodigde startkapitaal om een goede start te kunnen maken. Sociale coöperaties bieden hiervoor een uitkomst. Mensen krijgen voor een langere periode met behoud van uitkering – en met begeleiding en trainingen – de kans om hun eigen onderneming op te zetten en op termijn voldoende inkomsten te genereren om uit hun uitkering te komen.

gestart met Pilot:Ondernemen uit de bijstand en nu verder....

De gemeente Den Haag, net als veel andere gemeentes, was een pilot project gestart, genaamd “Ondernemend uit de bijstand”, waarbij bijstandsgerechtigden met behoud van hun uitkering konden starten met ondernemen. Doel van deze pilot was om de overgang van bijstand naar werk op een succesvolle manier te begeleiden. Deze pilot liep tot en met juni 2018.

De helft van de pilot groep van ongeveer 100 deelnemers bestaat uit individuele startende ondernemers en de andere helft uit ondernemers die lid zijn van een sociale coöperatie. Een van de vijf deelnemende coöperaties is Vrouwencentrum Eva. 

Gekeken wordt hoe dit een vervolg krijgt.

Partners

Coöperatie Eva wordt gesteund door Cordaid, vanuit het programma “Coöperatief Ondernemen In Nederland” (COIN). 

    

 

 

Copyright © 2019 Coöperatie Eva
Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren